Inspannings-ECG

Wat is een inspannings-ECG

Bij een inspannings-ECG (electrocardiogram) wordt de elektrische activiteit van het hart gemeten tijdens toenemende inspanning.Hierbij kunnen vernauwingen in kransslagaders die in rust geen klachten geven, omdat de doorbloeding dan vaak nog voldoende is, maar bij inspanning wel klachten veroorzaken worden opgespoord.

Het onderzoek

Voor het onderzoek wordt er eerst een ECG in rust gemaakt. Vervolgens neemt u plaats op de hometrainer. U krijgt ECG elektroden op uw borst en rug bevestigd en een bloeddrukmanchet om uw arm. Tijdens het onderzoek wordt de belasting van de hometrainer langzaam opgevoerd totdat u uw maximale inspanning heeft bereikt. Gedurende het onderzoek wordt er een ECG registratie gemaakt en wordt regelmatig uw bloeddruk gemeten.

Voorbereiding

Wij raden u aan om voor het onderzoek geen zware maaltijden te nuttigen.
Tevens vragen wij u om comfortabele kleding te dragen.
Het is belangrijk dat u voor het onderzoek uw huid niet insmeert met lotion, zalf of crème.

Wat neemt u mee naar het onderzoek

  • Het aanvraagformulier (indien u deze heeft gekregen)
  • Uw legitimatiebewijs
  • Een lijst van alle medicijnen die u gebruikt

De uitslag

Uw zorgverlener ontvangt de uitslag van SALT. U kunt een afspraak maken met uw zorgverlener om de uitslag van het onderzoek te bespreken. Bij ernstige afwijkingen of indien nodig wordt er direct contact met uw zorgverlener opgenomen.

Voortijdig afzeggen

Bij verhindering dient u ons minimaal 48 uur van tevoren te bellen (tel.: 088 – 9 100 170). Bij niet tijdig afmelden worden er administratiekosten in rekening gebracht.