Functieonderzoek

Op aanvraag van uw (huis)arts kunnen verschillende functie- en beeldvormende onderzoeken worden uitgevoerd. Deze onderzoeken vormen vaak een aanvulling op de laboratoriumdiagnostiek. SALT werkt voor deze onderzoeken intensief samen met specialisten uit regionale ziekenhuizen.

Uw zorgverlener heeft u verwezen naar SALT. Wij informeren u graag over hoe uw bezoek tot stand kan komen en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Voor functieonderzoek en beeldvormende diagnostiek werken wij alléén op afspraak. Na verwijzing door uw (huis)arts nemen wij binnen drie werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Indien wij u binnen deze termijn niet kunnen bereiken verzoeken wij u met ons contact op te nemen. Dit kunt u doen door te bellen met SALT: 088 – 9 100 170,  op werkdagen tussen 08:00 – 17:00 uur.
Na het maken van de afspraak ontvangt u van ons per post of e-mail een bevestiging met daarin informatie over het onderzoek.

De openingstijden van de verschillende locaties waar wij functieonderzoeken uitvoeren zijn ruimer dan de op deze website genoemde openingstijden van de afnamepoli’s. Wij nemen telefonisch contact met u op en bespreken welke locatie en welk moment het meest geschikt is.

Bij uw bezoek is het verplicht om uw verzekeringsgegevens en legitimatiebewijs te overleggen.
SALT werkt volgens afspraak.
Het kan echter voorkomen dat door een onvoorziene situatie een afspraak iets uitloopt

24-uurs bloeddrukmeting

Bij een 24-uurs bloeddrukmeting wordt uw bloeddruk automatisch gemeten op een vooraf vastgesteld schema.

Klik hier voor meer informatie over 24-uurs bloeddrukmeting

Enkel-arm index

De enkel-arm-index is een maat om te bepalen of iemand vernauwingen heeft in de slagaders van de benen.

Klik hier voor meer informatie over enkel-arm index

Holter / eventmeting

Met behulp van een draagbare recorder, wordt gedurende een langere periode uw hartritme geregistreerd.

Klik hier voor meer informatie over holter / eventmeeting

Longfunctie

Spirometrie is een eenvoudige, pijnloze en zeer betrouwbare techniek om de longfunctie of longcapaciteit te meten.

Klik hier voor meer informatie over spirometrie

Hier kunt u de tarieven vinden van de functieonderzoeken bij SALT. Genoemde tarieven zijn maximum tarieven en kunnen per zorgverzekeraar verschillen. In ieder geval betaalt u niet meer dan de hier genoemde tarieven (meestal een aantal procent lager). U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren naar de exacte tarieven.

Klik hier voor onze actuele tarieven.