Hartecho

Wat is echocardiogram

Een echocardiogram, kortweg hartecho, is een hartonderzoek, dat door middel van geluidsgolven uw hart zichtbaar maakt op een beeldscherm. Bij een echo van het hart wordt gekeken naar de grootte en functie van het hart. Ook worden de kleppen in het hart zichtbaar en kan duidelijk worden of er lekkage of vernauwing van de kleppen is. De geluidsgolven worden via een transducer, echografiekop, gericht uw lichaam binnen gestuurd en weerkaatst door uw hart.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u met ontkleed bovenlichaam op uw rug of linkerzij op een onderzoekstafel. Een gel, die misschien wat koud aanvoelt, wordt op uw lichaam aangebracht. Deze zorgt voor een optimale geluidsoverdracht. Het onderzoek is niet pijnlijk en onschadelijk en duurt ongeveer 30 minuten.

Wat neemt u mee naar het onderzoek

  • Het aanvraagformulier (indien u deze heeft gekregen)
  • Uw legitimatiebewijs

De uitslag

Uw zorgverlener ontvangt de uitslag van SALT. U kunt een afspraak maken met uw zorgverlener om de uitslag van het onderzoek te bespreken.

Voortijdig afzeggen

Bij verhindering dient u ons minimaal 48 uur van tevoren te bellen (tel.: 088 – 9 100 170). Bij niet tijdig afmelden worden er administratiekosten in rekening gebracht.