SALT verneemt dat sommige laboratoria een lange wachttijd hebben om bloed te prikken. Dit is voor veel patiënten een zeer onwenselijke situatie om dat als iemand ziek is, de patiënt en de huisarts snel antwoord willen hebben op de vragen die er zijn.

“Bij SALT kunnen patiënten gelukkig altijd wel binnen enkele dagen bij één van de ruim 60 priklocaties terecht in de regio’s Zaanstreek, Purmerend, Kennemerland of Amsterdam”, aldus Christy Niemeijer. Niemeijer is huisarts in Zaandam en bestuurder bij SALT en vertelt verder. “Als huisarts heb ik regelmatig patiënten in mijn spreekkamer die bloedonderzoek nodig hebben. En gelukkig hebben wij in hetzelfde pand een afnamelocatie van SALT en kunnen mijn patiënten altijd binnen enkele dagen terecht voor een afspraak en een spoedaanvraag kan meestal nog dezelfde dag gehonoreerd worden”.

Patiënten kunnen bij SALT via een online agenda zelf hun afspraak inplannen en nagaan welke afnamelocatie in de buurt geopend is en op welke tijden er geprikt wordt. Wanneer een patiënt liever zonder afspraak bij een priklocatie geholpen willen worden, is ook dat mogelijk. In Amsterdam werken zelfs de meeste locaties met inloopspreekuren.

Voor huisartsen die ook deze snelle service willen adviseren wij een mail te sturen aan info@salt.nl