Home/ONLINE AFSPRAAK MAKEN/Afspraak COVID test

Afspraak COVID 19 test

“SALT is sinds 65 jaar huisartsenlaboratorium en biedt snelle, betrouwbare laboratorium diagnostiek, dichtbij huis. SALT heeft daarom 2 locaties geopend voor COVID sneltesten in Zaandam en in Purmerend, waar u snel geholpen wordt na het maken van een online afspraak.”

“De prijs van de sneltest is slechts € 65 inclusief BTW. SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-CoV-19 rapid antigen test van Roche) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit betekent dat uw uitslag zeer betrouwbaar is. Een hertest bij de GGD is niet nodig”

WIJ ZIJN GEEN COMMERCIËLE TESTSTRAAT

Vraag en antwoord

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-CoV-19 rapid antigen test van Roche) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit betekent dat uw uitslag zeer betrouwbaar is. Een hertest bij de GGD is niet nodig.

Op 26-10-2020 heeft het RIVM een rapport uitgebracht met de resultaten en goedkeuring van diverse in Nederland gebruikte sneltesten waaronder onze Roche SARS-CoV-19 rapid antigen test.

Het resultaat van de test wordt gemaild naar het mailadres wat u bij de aanmelding heeft doorgegeven.

Nee, onze rapportage kan niet worden gebruikt als internationaal reiscertificaat.

De sneltest is een zogeheten antigeentest welke de aanwezigheid meet van bepaalde virus eiwitten, terwijl de PCR test kijkt hoeveel er van het virus zelf aanwezig is. Dit laatste kan echter alleen in een laboratorium worden gedaan wat kostbaar en intensief is, tevens duurt dit onderzoek gemiddeld 4 tot 8 uur.

Middels een wattenstaafje in de neusholte wordt de test afgenomen. De test wordt afgenomen door onze goed opgeleide medewerkers. Zij zullen er alles aan doen om de test voor u zo comfortabel mogelijk af te nemen, zij begrijpen dat het soms spannend kan zijn.

Ja, het is mogelijk om een sneltest te krijgen ook al heeft u geen specifieke klachten.

Jazeker, Covid-19 is een meldingsplichtige infectie ziekte die wij als ISO 15189 geaccrediteerd Diagnostisch centrum vanzelfsprekend melden.

Sommige mensen ervaren nog enige prikkeling in de neus en sommige mensen hebben nog een tijdje wat pijn en neusloop deze klachten verdwijnen echter in de loop van de dag.

“U bent momenteel geïnfecteerd met COVID-19.”

Houdt u zich alstublieft aan de regels van de overheid, zoals thuisisolatie voor u en uw gezinsleden of huisgenoten. Voor uitgebreidere informatie over deze regels gaat u alstublieft naar de volgende website van het RIVM https://lci.rivm.nl/informatiepatientthuis. We verzoeken u dringend deze regels van het RIVM te lezen en na te leven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Voor vragen over de regels kunt u contact opnemen met de GGD op het landelijke nummer 0800-1351.

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-COV-2) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit betekent dat uw uitslag zeer betrouwbaar is. Een hertest bij de GGD is niet nodig. Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.salt.nl

Stel uw huisarts altijd direct van deze uitslag op de hoogte. Uw huisarts kent u het beste en weet ook of u valt binnen de groep risicopatiënten.

Als u deze test van SALT via uw werkgever heeft gedaan en uw werkgever verzoekt om een bewijs van de uitslag, mag u deze uitslag ook aan uw werkgever overhandigen.

COVID-19 is een meldplichtige ziekte: SALT heeft de wettelijke verplichting een positieve uitslag aan de GGD te melden. De GGD kan u daarom benaderen voor bron- en contactonderzoek. Tevens wijzen wij u nog op de CoronaMelder (app van de overheid).

Op het moment van testen is er met de sneltest geen ondersteuning gevonden dat u geïnfecteerd bent met COVID-19.

Vanzelfsprekend dient u zich net als ieder ander te houden aan de regels van de overheid zoals afstand houden, reisbeperkingen en dergelijke. Voor alle regels van de overheid verwijzen wij u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-COV-2) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. De uitslag van de test is zeer betrouwbaar, echter bij zeer recente klachten heeft de sneltest een iets grotere fout-negatief kans dan een PCR-test (In 4-7% kan de uitslag fout negatief uitvallen). Als uw klachten aanhouden of verergeren adviseren we u om een hertest te doen (of een PCR). Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.salt.nl

Als u de test van SALT via uw werkgever heeft gedaan en uw werkgever verzoekt om een bewijs van de uitslag, mag u deze uitslag aan uw werkgever overhandigen.