COVID-19 antigeen of PCR testen uitslag na 15 minuten bekend.

Testen en Reiscertificaten vanaf € 65 of met voucher.

WIJ ZIJN GEEN COMMERCIËLE TESTSTRAAT

“SALT is al ruim 65 jaar huisartsenlaboratorium en biedt snelle, betrouwbare laboratorium diagnostiek, dichtbij huis. SALT heeft daarom 2 locaties geopend voor COVID sneltesten in Zaandam en in Purmerend, waar u snel geholpen wordt na het maken van een online afspraak.”

Vraag en antwoord

Het resultaat van de test wordt gemaild naar het e-mailadres dat u bij de aanmelding heeft doorgegeven.

Voor het downloaden van het reiscertificaat met uw persoonsgegevens ontvangt u van ons een speciale link naar ons zorgportaal. Zodra u het reiscertificaat opvraagt ontvangt u van ons een sms-code waarmee u kunt inloggen om het certificaat te kunnen downloaden.

Ja u kunt bij al onze testen een internationaal reiscertificaat krijgen. Wij geven geen adviezen over wat voor test u het beste kunt doen en welke eisen andere landen daaraan stellen. Over het algemeen wordt de PCR test met reiscertificaat beter geaccepteerd.

Bij ons krijgt u sneller een uitslag en desgewenst een reiscertificaat.

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-CoV-19 rapid antigen test van Roche) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit betekent dat uw uitslag zeer betrouwbaar is. Een hertest bij de GGD is niet nodig.

Op 26-10-2020 heeft het RIVM een rapport uitgebracht met de resultaten en goedkeuring van diverse in Nederland gebruikte sneltesten waaronder onze Roche SARS-CoV-19 rapid antigen test.

Middels een wattenstaafje in de neusholte wordt de test afgenomen. De test wordt afgenomen door onze goed opgeleide medewerkers. Zij zullen er alles aan doen om de test voor u zo comfortabel mogelijk af te nemen, zij begrijpen dat het soms spannend kan zijn.

Ja, het is mogelijk om een sneltest te krijgen ook al heeft u geen specifieke klachten.

Jazeker, Covid-19 is een meldingsplichtige infectie ziekte die wij als ISO 15189 geaccrediteerd Diagnostisch centrum vanzelfsprekend melden.

Sommige mensen ervaren nog enige prikkeling in de neus en sommige mensen hebben nog een tijdje wat pijn en neusloop deze klachten verdwijnen echter in de loop van de dag.

“U bent momenteel geïnfecteerd met COVID-19.”

Houdt u zich alstublieft aan de regels van de overheid, zoals thuisisolatie voor u en uw gezinsleden of huisgenoten. Voor uitgebreidere informatie over deze regels gaat u alstublieft naar de volgende website van het RIVM https://lci.rivm.nl/informatiepatientthuis. We verzoeken u dringend deze regels van het RIVM te lezen en na te leven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Voor vragen over de regels kunt u contact opnemen met de GGD op het landelijke nummer 0800-1351.

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-COV-2) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. Dit betekent dat uw uitslag zeer betrouwbaar is. Een hertest bij de GGD is niet nodig. Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.salt.nl

Stel uw huisarts altijd direct van deze uitslag op de hoogte. Uw huisarts kent u het beste en weet ook of u valt binnen de groep risicopatiënten.

Als u deze test van SALT via uw werkgever heeft gedaan en uw werkgever verzoekt om een bewijs van de uitslag, mag u deze uitslag ook aan uw werkgever overhandigen.

COVID-19 is een meldplichtige ziekte: SALT heeft de wettelijke verplichting een positieve uitslag aan de GGD te melden. De GGD kan u daarom benaderen voor bron- en contactonderzoek. Tevens wijzen wij u nog op de CoronaMelder (app van de overheid).

Op het moment van testen is er met de sneltest geen ondersteuning gevonden dat u geïnfecteerd bent met COVID-19.

Vanzelfsprekend dient u zich net als ieder ander te houden aan de regels van de overheid zoals afstand houden, reisbeperkingen en dergelijke. Voor alle regels van de overheid verwijzen wij u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

SALT gebruikt een RIVM-goedgekeurde test (SARS-COV-2) met een sensitiviteit van 92,5-96,5% en een specificiteit van 99,5%. De uitslag van de test is zeer betrouwbaar, echter bij zeer recente klachten heeft de sneltest een iets grotere fout-negatief kans dan een PCR-test (In 4-7% kan de uitslag fout negatief uitvallen). Als uw klachten aanhouden of verergeren adviseren we u om een hertest te doen (of een PCR). Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.salt.nl

Als u de test van SALT via uw werkgever heeft gedaan en uw werkgever verzoekt om een bewijs van de uitslag, mag u deze uitslag aan uw werkgever overhandigen.