Huisartsenlaboratorium SALT heeft haar dienstverlening per 1 februari 2021 uitgebreid door overname van 13 diagnostische locaties van SHO in Amsterdam.
Op 22 januari jl. gaf de NZa officieel toestemming voor de overname.
De diagnostiek wordt voortgezet voor de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG),
de Eerstelijns Verloskundigen in Amsterdam en Amstelland, EVAA) en een aantal andere zorgaanbieders.
Deze voortzetting van diagnostiek verzorgt SALT in nauwe samenwerking met het OLVG-Lab BV.

Zinnige zorg op de juiste plaats

SALT heeft als ISO geaccrediteerd eerstelijns diagnostisch centrum in Zaanstreek en Waterland al een jarenlange staat van dienst opgebouwd met het bieden van diagnostisch onderzoek en bloedafname dichtbij de huisarts en patiënt. Hieronder vallen ook de functieonderzoeken. SALT is 65 jaar geleden opgericht door huisartsen en zorgverzekeraar en is een bewezen betrouwbare partij met een hoge waardering van haar cliënten. Vandaag de dag staan huisartsen nog steeds aan het roer van de organisatie.SALT gaat haar vertrouwde dienstverlening aan huisartsen, verloskundigen en overige zorgverleners in de eerste lijn in Amsterdam uitbreiden. Groot voordeel hiervan is dat een aantal belangrijke functieonderzoeken bij SALT kunnen worden gedaan in plaats van het ziekenhuis. Naast aanzienlijke kostenreductie worden ziekenhuizen hierdoor niet onnodig belast.
Voor deze anderhalfdelijns-diagnostiek legt SALT met OLVG-Lab BV ook verbinding tussen de eerste en tweede lijn, met als belangrijkste resultaat dat diagnostiek efficiënt en makkelijk toegankelijk wordt georganiseerd. Diagnostiek heeft op dit moment een cruciale rol in de medische besluitvorming om wel of niet naar de tweede lijn te verwijzen.

Kwaliteit waar SALT voor staat

Met de overname van de zorgactiviteiten van SHO door SALT zal de kwaliteit en de continuïteit van diagnostiek in Amsterdam gewaarborgd blijven, waarbij zorgverlener en patiënt centraal staan.
Er kan vooruit gekeken worden naar de uitvoering van de gemaakte plannen in overleg met zorgverleners in de regio.