SALT heeft de afgelopen periode verschillende verzoeken gekregen om de sneltesten ook te gaan inzetten voor patiënten. Bijvoorbeeld bij een huisbezoek of in de praktijk.
Wij bieden u de mogelijkheid om de testen ook voor patiënten in te zetten.

SALT levert u de sneltesten, deze kunt u bestellen  via J.Janse@salt.nl
U maakt altijd een aanvraag in ZorgDomein, handelt deze geheel af en PRINT deze aanvraag STUURT DEZE geclusterd naar ons terug.
U vraagt deze test in ZorgDomein aan: ga naar lab….en u ziet de covid sneltest met informatie staan.
SALT declareert de test bij de zorgverzekeraar (totale prijs voor de patiënt ligt dan rond de 25 euro en gaat ten laste van het eigen risico).
U declareert uw visite of consult.
Als wij 25 formulieren retour hebben gekregen, kunnen wij u weer van 25 nieuwe testen voorzien.

Hoe kijken wij tegen het advies NHG-standaard?

Deze vraag hebben wij ook frequent gekregen. De SARS-COV-2 test is RIVM goedgekeurd en qua sensitiviteit en specificiteit de beste in haar klasse (tabel RIVM, Biosensor en Roche zijn beiden door Biosensor gemaakt) (zie onderstaande afbeelding). In laboratoriumomstandigheden scoren de testen hoger specificiteit van 99,8% en sensitiviteit 96,5%. Beschouw positieve test altijd als positief. Bij negatieve test is ons advies bij zeer grote verdenking of zweer kwetsbare patiënt een hertest de volgende dag (sneltest) of PCR. Uit de studie van het RIVM blijkt dat als er te vroeg getest wordt dat dan juist de kans op fout negatief iets hoger is (vandaar dat de sensitiviteit in de teststraat wat lager uitvalt dan in lab-setting).
Het advies van de NHG loopt ons inziens wat achter en sluit daarom niet altijd aan met het advies van het RIVM en de overheid. Als preventie (ptn zonder klachten) is de PCR en de sneltest even goed gebleken.

Liever naar de teststraat?

Voor u en uw personeel hanteren wij een voorrangsbeleid op de teststraat. Voor 25 euro inclusief BTW kunt u of uw personeel zich laten testen.
Neemt u dan contact op met de teststraat Purmerend 06-48183560 of voor Zaandam 06-38075398
Mocht u nog vragen hebben dan horen we ze graag.
Diana van der Lee, Manager Functieafdeling SALT
Christy Niemeijer, Huisarts.